4x Wat is er nieuw in Joomla 4?

4x Wat is er nieuw in Joomla 4?


Functies die je website laten zweven naar succes!

Je wachtwoord verzwakt snel

Joomla! is het Content Management System (CMS) waarmee Netsolid Sights werkt. Joomla! is één van de meest krachtige open source content-managementsystemen ter wereld.
Nieuws
13 January 2022
Niels van Londen
4x Wat is er nieuw in Joomla 4?

Hier zijn 4 nieuwe functies van Joomla! 4 die het duidelijk maken waarom upgraden belangrijk is.

Natuurlijk loopt een verouderde site een verhoogd risico op cyberaanvallen en datalekken. Maar een verouderde site mist dus ook verbeteringeringen in gebruiksgemak wat veel frustratie in stand kan houden.

Daarom hier 4 van de beste nieuwe functies van Joomla! 4: 

1. Meer vriendelijke back-end UI

Joomla 4 back-end UI wordt geleverd met veel verbeteringen om het gebruikersvriendelijker en gemakkelijker te maken. De back-endnavigatie bevindt zich nu in de zijbalk met een samengevouwen optie. Wanneer gebruikers op 1 menu klikken, wordt het hoofdmenu samengevouwen met pictogrammen om ruimte te maken voor de submenubalk.

2. Nieuwe Mediamanager

Met de nieuwe mediamanager kunnen gebruikers hun mediabestanden gemakkelijker beheren. Ze kunnen het mappensysteem structureren en bestanden gemakkelijker beheren. Gebruikers kunnen ook specifieke machtigingen voor de rol van elke gebruiker configureren.

3. Snellere laadtijden van pagina's

Joomla 4 richt zich op het verbeteren van de codeerkwaliteit door het gebruik van moderne technologieën, het verwijderen van eerder verouderde functionaliteit, een nieuw herschreven plug-insysteem, Dependency Injection Containers om JFactory te vervangen, zodat het Joomla-framework de laadtijd van pagina's kan versnellen.

4. Functies om SEO te verbeteren

SEO is altijd een van de belangrijkste onderdelen van webontwikkeling. Eerdere Joomla-versies ondersteunden al veel functies om SEO te helpen verbeteren: integratie van schemamarkeringen in de meeste paginatypen, kopstructuur, metadatavelden en nog meer. In Joomla 4, wordt er meer aandacht besteed om SEO-functies te optimaliseren en te verbeteren.

De veelzijdigheid, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van Joomla! maakt dit CMS geschikt voor simpele websites, maar ook complexe bedrijfsapplicaties en webshops.

Joomla is de motor achter jouw website die het voor jou makkelijk maakt om je content te maken, aan te passen, te beheren en te delen.

Ben jij nu net zo enthousiast over Joomla! 4? Neem dan gelijk contact met ons op. We helpen je graag, ook als je nog helemaal geen Joomla! website hebt. 

NetSolid Sights

© NetSolid Sights
Morsestraat 11 Tiel - All rights reserved.

Social